Home
 Links
 Alle calculators

 Afslankproducten
 Afvallen
 Afvallen in een week
 Atkins dieet
 Boeken over afvallen
 Calculators
 Calorieën
 Cholesterol
 Dr. Frank
 E-Books
 Eetgedrag
 Fitness
 Gezonde voeding
 Het lukt wel!
 Koolsoepdieet
 Les Mills
 Maaltijdboxen
 MacDonalds
 Ontbijt
 Snel afvallen
 Sonja Bakker
 Sporten
 Strakke buik
 Streep je slank
 Tussendoortjes
 Tv programma's
 Vitamines
 Weetjes
 Workout
 Zwangerschap

   disclaimer & copyright

Dieet van Dr. Frank

Dieet van Dr. Frank 
Het dieet van Dr. Frank is arm aan koolhydraten en eiwit- en vetrijk. Deze twee geven je maag een vol gevoel waardoor je minder trek hebt en een dieet van ongeveer 1000 kcal best vol kunt houden. Koolhydraatarm houdt in dat brood, rijst, pasta en aardappelen voor het grootste gedeelte verboden zijn.

Richtlijnen voor het volgen van een koolhydraatarm dieet:

Eiwitten: Vlees bevat veel eiwitten, de beste keuze hierbij is mager, wit vlees zonder vet. Vis is een nog betere keuze. Doordat eiwitten de maag erg vullen, lukt het niet altijd om hier veel van te eten. Kies iets dat je echt lekker vindt, zonder paneermeel. Een omelet met kaas en plakjes groente zijn ook een goede keuze.

Vetten: Onverzadigde vetzuren zijn de goede vetsoort. Meervoudig onverzadigd is hierbij de beste keuze. Deze zitten voornamelijk in vloeibare vetten.

Salades: Kies voor sla, radijsjes, champignons, komkommer, selderij of paprika. Je kunt deze dan aanvullen met stukjes kip, kalkoen of kaas. Tonijn, garnalen en krab mogen ook.

Groenten: Peulvruchten, doperwten en maïs zijn uit den boze. De rest van de groenten kun je roerbakken, koken, stoven of rauw eten.

Afwisseling: Van groot belang. Wees zelf creatief en probeer nieuwe combinaties uit.

Fruit: Wordt afgeraden in verband met de koolhydraten. Daarom wordt er ook een multivitaminetablet aanbevolen.

Calcium: Als je te weinig zuivelproducten gebruikt, kan dit op langere termijn nadelige effecten hebben. Ook hiervoor is suppletie aanbevolen.

Naast de hoofdmaaltijden zijn tussendoortjes erg belangrijk. Het zorgt voor een break en kan je nieuwe energie geven. Volgens dokter Frank: “je kunt alle producten als tussendoortje eten, zolang ze maar geen koolhydraten bevatten”.

Met het dokter Frank dieet val je gemiddeld één kilo per week af. Maar in de praktijk blijkt dit soms meer te zijn. .

Als je eenmaal op gewicht bent kun je ook de koolhydraatinname weer iets op gaan bouwen. Hiermee gaat wel het risico gepaard dat je tot 2 kg aan zult komen. Maar over het algemeen is het bewezen; met een koolhydraatarm dieet val je snel af. Dit is voor veel mensen stimulerend.